Allt du vill veta om sauvignon blanc

Sauvignon blanc är en grön druva som odlas i stora delar av världen, speciellt i Frankrike och Nya Zeeland. Det är en frisk och aromatisk druva med sköra inslag av nässlor, svartvinbärsblad och citrusfrukter. Det är Loiredalen som uppfostrat sin sauvignon blanc, men den har tack vare goda odlingsmöjligheter lyckats sprida sig till stora delar av världen.

Om du ska få till en riktigt trendig bjudning idag ska du absolut satsa på att beställa hem ett fint vitt vin. Det vita vinet, och framför allt sauvignon blanc, har sällan varit så trendigt som det är just nu. Här på kulturkafeet rekommenderar vi alltid att beställa viner från specialiserade importörer, och vår favorit hittar du här: https://www.thewineagency.se/sv/vinkategorier/vitt-vin/. Därifrån kan du också beställa den lite lyxigare varianten av sauvignon blanc – sauvignon bordeaux.

Vita friska viner

– Riesling, chardonnay och sauvignon blanc är några av de vanligaste gröna druvorna som man gör vitt vin av. Det finns förstås mycket att säga om dem men riesling kan exempelvis vara allt från knastertorrt till ett sötare dessertvin, chardonnay är en av de vanligaste druvsorterna som odlas i de flesta vinländer och sauvignon blanc ger friska och fräscha viner. Metro

Vattnas det i munnen på dig också när du får höra om fruktiga, eleganta och friska viner? Då är du inte ensam. Vita viner har aldrig varit så trendiga som de är idag och finns i en uppsjö varianter. Är du den som vill hålla koll på 2018s viktigaste viner eller är du den som gillar tidlösa klassiker? Då funkar sauvignon blanc bra i båda fallen! Dina gäster kommer knappast bli besvikna om det är en elegant sauvignon blanc (eller bordeaux) på bordet.

Kombinera sauvignon blanc med skaldjur för att få till en extra lyxig känsla till din middag, och glöm nu inte att presentera all den fakta du har lärt dig om sauvignon blanc från oss!