Är vitt snus det nya svarta?

Har snus blivit trendigt? En strängare syn på rökning har gjort att snusen fått ännu en renässans hos den svenska krogtrafikanten. Dessutom har det kommit många nya lanseringar på snusmarknaden, där det vita snuset fått många nya smaksensationer. Den senaste lanseringen verkar vara en Göteborgs rapé med smak av champagne.

Även om snus har en lång historia av svarta strimlor mellan tänderna till följd av en ordentlig dos bak under läppen, är det många som verkar få upp ögonen för det vita snuset. I takt med att soltimmarna blir fler, och folk skockas på rökförbudets uteserveringar är det många som samlas runt snusdosan istället för askfatet. Det har med andra ord blivit angeläget att hitta billigt snus som du kan beställa direkt till dörren, som hos https://snusers.se/.

Folk köper snus som aldrig förr

Att snus gått från att ha varit förknippat med en tjock överläpp och spottfat till att ha blivit exklusivt, syrligt och fräscht är kanske inte en nyhet. I kombination med att allt fler fimpar sin sista cigg är det naturligt att många väljer att gå över till snus, en tendens som märks av inte bara på Stockholms heta innekrogar utan utbrett över hela Skandinavien. Även om snuset inte kan briljera med att vara särskilt nyttigt, så är det betydligt mer diskret. Skapar det en chic air? Kanske det. I varje fall är det betydligt vanligare att unga tjejer snusar än förr, rapporterar bland annat SVT.

Snustillverkarna arbetar hårt med att marknadsföra sina produkter som ett bättre alternativ till rökning, och det är en naturlig följd av att fler fått upp ögonen för att tobaksrökning är en del av ett stort folkhälsoproblem. Att det vita snuset rinner mindre och innehåller nikotin kan vara en ytterligare indikator för folk att ändå socialisera sig kring dosan och stoppa in en prilla när solen skiner och vännerna är samlade. Speciellt om den har smak av champagne. Det återstår att se hur länge trenden håller i sig, men så länge det finns billigt snus att beställa hem på nätet är det nog många som lugnt kan luta sig tillbaka och fortsätta snusa i all sin bekvämlighet.