Fördelar med att köpa matkasse online

I tider som dessa är det många som inte vågar lämna sina hem för att göra den vanliga veckohandlingen på livsmedelsbutiken, men som tur är behöver man faktiskt inte gå ut för att handla mat – det går alldeles utmärkt att köpa matkasse på nätet.

Vill du inte lämna hemmet för att köpa hem mat? Då är tipset att köpa färdiga matkassar via nätet och på Matkasseidag kan du enkelt jämföra marknadens olika kassar för att hitta den som passar din smak och ditt tycke allra bäst. Men kom ihåg att du inte kommer vara ensam om att göra just detta. Nyligen skrev Sveriges television om hur allt fler väljer att göra just detta, så när du beställer en kasse kan det vara bra att göra detta med god framförhållning.

Vilken typ av mat ska du satsa på?

Den stora fördelen när du köper en färdigpackad matkasse är att du inte behöver fundera kring vilka matvaror du ska satsa på, det ha distributören koll på åt dig. Men om du själv ska välja vilka matvaror och livsmedel som ska ned i kassen finns en del saker att tänka på för att du ska vara så kostnadseffektiv som möjligt. Något som till exempel Metro Mode tipsar om är att köpa produkter som är i säsong, då är de billigare och mer klimatsmarta. Ett annat tips är såklart att aldrig handla på tom mage – då är det lätt att fler saker än vad du faktiskt planerat att köpa slinker ned i den digitala varukorgen.

Fler alternativ till mathandling

Ett annat alternativ är att ta hjälp med handlingen av någon närstående, eller någon av de frivilligorganisationer som finns att välja på. I Göteborg har till exempel Svenska Kyrkan ordnat så att alla som vill kan få hjälp – både med mathandling och med andra saker såsom promenadsällskap eller samtalsterapi. Till Göteborgs posten säger samordnaren och diakonen Annicka:

”– Alla som tillhör en riskgrupp kan vända sig hit, säger hon, och konstaterar att det än så länge bara är ett tjugotal som har bett om hjälp.”