Kul fakta om champagne

Champagne är en dryck som bara blir mer och mer älskad. Kul är det också att det förmodligen finns endel fakta om champagne som du inte kände till. Bland annat att andra bubbliga drycker inte kan mäta sig med champagne, att champagne är bra att drick och att hur snabbt korken kan fara ut.

Om du är en av dem som gärna dricker bubblig lyxig champagne så har du kommit rätt. Drycken funkar till det mesta och det finns dessutom en hel del kul att veta om den.

Prosecco poppis men slår inte champagne

Bubbliga drycker överlag har blivit allt mer populära på senare år, inte minst prosecco. Men trots denna prisvärda bubbliga drycks framfart så slår den inte champagne. Fortfarande är det så att champagne är en lyxigare dryck som har högre status, och därmed ett högre pris, skriver Svenska Dagbladet i en artikel. Och det är många som köper champagne, trots att det finns billigare bubbligt alternativ.

Champagne är bra för dig

Så är det i alla fall om man ska tro forskning som du kan läsa mer om i denna artikel. Det ska nämligen vara så att Champagne innehåller fenoler, ett ämne som minskar risken för åldersrelaterade problem med minnet, såsom demens och liknande. Detta ämne stimulerar hjärnans signaler som hjälper oss att minnas saker. Och bra är ju då att Champagne innehåller en större mängd fenoler än till exempel vitt vin.

Diverse kul champagnefakta

Det finns massor av saker som du förmodligen inte visste om Champagne. Följande saker skrivs det om i en artikel från Expressen:

  • Trycket i en Champagneflaska är tre gånger det som är i ett bildäck.
  • En flaska innehåller miljoner bubblor.
  • Korken kan skjutas ut i 13 meter per sekund och kan flyga hela 54 meter långt, enligt ett test som utfördes vid Woodbury wineyards.
  • James Bond dricker Champagnesorten Bollinger i hela 14 filmer.
  • Det finns sex olika druvor som man kan göra champagne på.