Mat är hetare än någonsin

Mat och matlagning har blivit det nya – eller ja nytt och nytt är det ju inte. Men det är hetare än någonsin. Särskilt bland barn och unga, men även bland äldre. Det tycks vara de populära tv-programmen med vanliga människor som tävlar i att laga mat som gjort att allt fler vill lära sig bräsera, flambera och pochera.

 

Matlagning må vara poppis, men alla hinner inte med att handla råvaror eller tillgaga. Tur då att det finns en tjänst som heter matkomfort. Det är nämligen så att trenden med just matkasse blir större och större.

 

Populärt hos även de yngre

 

Ja matlagning är hett, hetare än hetast just nu. I Sveriges Radio går det att läsa om hur mat tycks ha blivit det nya intresset hos barn, inte minst med tanke på Sveriges yngsta mästerkock som tagit landet och tittarna med storm.

 

Den stora förändringen kom 2014 i och med första säsongen av Sveriges yngsta mästerkock i TV4. Maja Ljung var en av de tävlande och minns förändringen – Sveriges Radio

 

I Svenska Dagbladet kan en läsa om artisten Eric Gadd som verkligen älskar mat och som tjatar på sin fru om att få laga mat under helgerna. Helst lagar han libanesisk och går runt i Saluhallen på Östermalm för inspiration och rätt råvaror. Det gäller att matlagningen blir rolig och lustfylld, inte tvingande och stressande, som för många i vardagslivets tidspress.

 

Kocken Daniel Müllern, från Villa Strandvägen i Ystad, stämmer in med den övergripande tonen i detta inlägg, nämligen att mat ska vara roligt. God mat lagas av en glad kock är ett citat som verkligen går att applicera på det hela. Läs mer om detta i Expressen.