Trendiga sommardrinkar

Om den kommande sommaren för med sig lika varma dagar som förra året passar det fantastiskt bra att servera några svalkande drinkar. Blir det balkonghäng med vännerna går ett glas rosé hem. På kalaset efter barnens skolavslutning uppskattas säkert ett av de alkoholfria alternativen.

En glass hör ju sommaren till för de flesta. Ett glas vitt vin hör för många också ihop med lata sommardagar. De vita vinerna förknippas ofta med friska och lätta smaker som passar bra när temperaturen stiger. Ett klassiskt val att servera till kalla rätter som snittar men även till grillade skaldjur. Rosévinerna har också blivit ett väldigt populärt alternativ för sommarens alla festligheter. Ett fransk rosévin med mer syra passar bra till grillad mat. Vill du lägga några jordgubbar i vinglaset väljer du med fördel ett sötare rosévin som serveras iskallt.

Fruktiga sommardrinkar

Mojiton är en klassisk sommardrink med uppfriskande smak av mynta. Det här är en cocktail som traditionellt sett består av vit rom, socker, limejuice, sodavatten och mynta. När mojiton blandas till måste myntabladen mortlas försiktigt, krossas de helt kan drinken bli besk. Den klassiska brittiska sommardrinken Pimm’s är en gammal drink som blivit trendig igen. Pimm’s är egentligen en typ av kryddig likör som serveras med lemonad och garneras med exempelvis äpple, gurka eller apelsin för att bli en long drink. Lemonaden kan även bytas ut mot ginger ale.

Alkoholfria drinkar

En festlig sommardrink kan ju såklart serveras även utan alkohol. Ett klassiskt alternativ är Shirley Temple, ginger ale med en skvätt grenadin och garnerad med ett körsbär. I en nyare version ersätts en del ginger ale med lemonad eller läsk med citron- och limesmak. Virgin Mimosa är en fruktig och läskande drink som svalkar i sommarvärmen. Häll upp en del apelsinjuice och fyll upp glaset med en torr alkoholfri cider.

Friskt och fruktigt är ledord bland de trendiga drinkarna vare sig det är ett glas vitt eller en Mojito. Ett tips för perfekta sommardrinkar är att servera dem i kylda glas.