Underlätta vardagen med en matkasse

Letar du efter sätt att underlätta din vardag? Känner du att du inte alltid har tid, fantasi eller ork till att handla? I så fall är matkassen lösningen på dina bekymmer. Beställ en matkasse med fem middagar och få alla ingredienser samt tillhörande recept direkt hem till dörren. Snabbt, smidigt och enkelt.

Livsmedelsaffär leverans man bär orange pikétröja leverera mat till en kvinna hemmaIdag finns det en uppsjö av matkassar med olika profiler och inriktning. Därför är det viktigt att du jämför matkassar online innan du bestämmer dig. Har du familj kan du med fördel välja en familjekasse, med portioner för fyra och klassiska rätter som hela familjen kommer att älska. Är du istället vegetarian eller vegan kan du välja en kasse med enbart vegansk kost. Allt fler väljer att bli vegetarianer på heltid eller deltid och en sådan kasse ligger alltså helt rätt i tiden.

Exempel på företag som erbjuder matkassar

När matkassar var ett nytt fenomen var det främst specialiserade företag som erbjöd detta, som till exempel “Linas matkasse”. Nu är det mer utbrett och i princip alla stora mataffärer har sin egen variant. Här kommer några exempel på företag som erbjuder matkassar:

  • City Gross
  • Mathem
  • Linas matkasse
  • Hello Fresh
  • Coop
  • ICA
  • Mat.se

Detta var bara ett par exempel på vilka matkassar som finns. Totalt finns det över 50 företag som erbjuder denna typ av tjänst. Dock spelar det stor roll var du bor, om du bor i en mindre stad kommer du inte ha tillgång till alla.

Hur fungerar det med matkassen?

Du kan antingen välja en löpande prenumeration eller beställa för en vecka. De flesta företag som erbjuder denna tjänst presenterar menyerna på sin hemsida så du kan se om det är något som lockar dig. Sedan gör du en beställning direkt över nätet och får ett datum när kassen tidigast kan levereras. Svårare än så är det inte.

Det som skiljer sig mellan företagen är bland annat vilka områden de levererar till, hur många olika typer av kassar de erbjuder och priset. Många har ett prova-på-pris som du kan välja första gången för att se om det är något som faller dig i smaken.